Tuesday, 27 December 2011

My Boyfriend









Okayy,pic yg kat atas uhh…pic my love ak…nama dea Seri Pendita Nasrullah…sedap ann nama dea…same mcm tuan nye jgak ann3…dea satu sek nana k at teknik kajang…tapy xsame kelas lha…huhu…dea mik course Equin..kowng msty tnye ann course pew tu…equin mksud nyer pngurusan kuda…dulu dea sek tinggi kajang…pndai ann dea…ak knal nan dea awal taon…time uh mmg ak kapel nan owg laen…dea baik cgt nan ak…dea rajin text ak,call ak…ak seronok borak-2 nan dea…time ak break nan ex ak dulu pown,dea yg bnyak tolong ak…dea ckp bnde daa lpas jgn diingat…anggap jew sbg pngajaran dalam hidup ini…ak mule suke kat dea…smpy satu hari tu,dea trus terang nan ak , yang dea sbnarnyer suke kat sjak dea knal nan  ak…sumpah ak lngsung x perasaan ,pndai btol dea sorok kn dari ak…begitu lame dea pendam…so,ak cube buka hati ak nie untuk time dea..wlaupn time tu ak still lg tgah sedih nana pa ex ak da buat kat ak…dea sbar jew nan ak..time ak tgh bad mood,dea yang buat kn ak happy….buat ak ketawa…time ak tgah sedih,dea pujuk ak,dea kate jgn piker bukan-2…time ak kapel nan dea,ex dea add ak…ex dea suruh ak jage dea baik…ex dea cakap lagy dea slalu citer pasal ak kat ex dea…ak tahu dea break nan ex dea pown,sbb ex dea suruh dea kapel nan ak…sbb ex dea kate dea happy bile nan ak…ak janji ak akn jage dea leklok…ak tau dea xpandai amik hati ak,tp dea cube sdaya upaya untuk amik hati ak…ak harap dea xjadi mcm ex ak…ak da xsanggup nak lalui nyer…apa yang penting dea xcurang nan ak…dea xtipu ak dan xmainkn perasaan ak..cmne ex ak buat ak dulu…ak tahu dea bukan mcm lelaki kat luar sane uhh…I trust u,baby…jgn sakitkn hati sayang…I love u more than u love me =)








Muhammad Rinni Shakirin










Korang msty tertanya-tanya ann sape laky at dlm pic uhh…Tu lha ex-boyfriend ak..nama dye Muhammad Rinni Shakirin,dea bwu jew lpas bis spm…okay,ak daa lame knal nan dea…ak knal dea dari ak form 2…tu pown kwan ak yang knal ann…kteowg knal juz 2 hari,pastu ak ingat lagy ptg uhh dea kol ak tnye ak da ade pkwe blom…time tuu mmg ak single…so,ak pown time dea seadanya….

Spnjang kteowh kapel,mmg bnyak dugaan yg kite owg time…first,mama nan papa ak xsuke nan dea…second,dead ok jaoh at sg.behrang,tg.malim sane…mmg xdinafikan kiteowg slalu lost contact…smpy lha ak nak pmr,ak lngsung xcontact nan dea…pas pmr bwu ak contact dea balik…time tuu,kite owg daa setaon lebih kapel..so,ak percaye sgt at dea…ak mmg syg at dea…lg-2 dea uhh first love ak…ak xpenah kapel nan spew-2 pown sblum dea…dea emg baik,pndai amik hati ak dan pujuk ak time ak sedih…

Tapi,langit x selalu nya cerah…pas pmr,ak dpt tawaran msuk ke sek teknik kajang…time tuu kite owg mmg xslalu text…ak pown dok at hostel,ssh nak contact dea…ak ykin dea x kan tipu ak…smpy lha pd bulan puasa,sume nye da kantoi nan ak rupe-2 nyer..dea ada fb,tp ckp nan ak lngsung xad fb…kat fb dea pulak tgok dea mesra cgt nan sowng pmpoan nie..x silap ak nama dea hayati…pmpoan tuu add ak,ckp dea xtau pown yg kirin uhh dah ada awex…ak redha,mgkin ada sbb nape dea tipu ak…

Ak text nan kwan,yg ak nak break…dea tnax,tp ak pkse dea lepaskn ak jugak…hati ak sakit cgt.smpy ckunk ak xbole lupe ann apa yang dea daa buat kat ak…ak sedar,ak xsempurna mcm pmpoan laen…tp,ak cube untuk buat yg tbaik…nmpk nyer xad mkne nyer ak buat cmtu kat dea…hati ak btol-2 hancur…slame nie ak btol-2 percaya at dea,yang dea xkn curang nan ak….smpy lha ak tau dea kapel nan bdax sek dea sndery..nama dea atikah..bdax uhh bwu f2…

Ak add bdax uhh,and ak chat nan dea…mule-2 ak xckp pn yg ak nie ex kirin..lame-2 ak pown bgtau dea sape ak sbnarnyer…aka rap dye kekal nan bdax uhh..nmpk nyer xad jdoh,dyeowg xkekal..sbb kirin lngsung xsayg bdax uhh..ak ksian kat bdax uhh,bdax cyg sgt at dea…tp,dea snang-2 jew mainkn prasaan bdax uhh,lpas dea da mainkn prasaan ak dulu…ak xtau nak ckp pew lagy nan prangai dea uhh..xtau lha bile dea nak brubah…ak tnax suatu ary nt dea mnyesal nan pew dea daa buat at ak…


Lepas ak break ak rapat nan seri,yg skunk nie da jg bf ak..dlu deal ha yg bnyk tlong ak…deal ha tmpat ak luahkn prasaan yg ak pendam slame nie…sjak dr tu,ak mule suke kat dea..rupe-2 nyer dea suke kat ak mule-2 kiteowg knal…so,pd 2.10,kiteowg kapel…ak happy cgt bile nan dea…tp,time ak kapel nan dea…tibe-2 satu mlm tuu ak dpt mcj dr ex ak…dea kate dea nak ak balik…dea daa ludah ak,pastu nak jilat ak balik…ak bkan nyer jnis cmtu…dea daa sakitkn hati ak,pergi cmtu jew…snang-2 mnx maaf,tp ak hnya mnusia biasa…ak maafkn…sbb mmg mudah kite nk maafkn,tp tak mudah kite nak lupa kn owg yg kite syg…wlaupn ak benci dea dlu,tp xbole nak tipu yg mmg ak still syg kat dea lagy…but,now ak hnya syg dea sbg kwan…ak hnya bole kwn nan dea,ak tanak khilangan bf ak..


Ak harap dea faham mksod ak…ak tnax sakitkn aty bf ak…mmg smpy skrg dea still lagy text ak…tapi,ak xbole slalu layan dea..ty ak tingat time dulu-2…ckup lha dulu kaw pnah buat ak nages…ak daa xsanggup lagy…ak just syg ann Seri Pendita Nasrullah…ckup lha smpy snie ak luahkn…ak xmampu nak than sebak yg mula mengalir…thanx coz sudi baca post nie...
Hargai lha owg yg kite syg,slag idea ada didpan mata kite..sblum dea pergi tinggalkn kite =)





Saturday, 24 December 2011

My Love



Hello fellas…
Hari ni 25.12.2012… ak nak ucapkan  “Selamat Hari Natal”kpd pnganut kristian…esok 26.12.2012,hari lahir adik ak yang bongsu berumur 4 tahun…so,ak nak wish awal-2 “Happy Birthday Isha”…thun dpan da sek,jgn nkal-2 aww…kakak sayang isha sangat-2…ak juga nak beritahu ak sayang sgt kat dea…nama dea Seri Pendita Nasrullah…msty korang pelik ann tgok nama dea…biala,daa mama nan papa dea bg nama cmtu…tp,bg ak nama dye unik sangat..sama nan prangai dye yang baik,rajin,hormat org tua dan semuanya lhaa..dea satu sek nan ak tapi tak sama kelas nan ak….dea klas Equin(pngurusan kuda)..dulu,dea sek kat sekolah menengah tinggi kajang...ak kapel nan dea pd 2.10.2011 jam 11.10 a.m…dea adalah lelaki kedua ak kapel slpas Muhammad Rinni Shakirin bin Mohd Sahar…Kirin adalah lelaki yang ak sayang dulu,kte orang kapel dr 27.10.2009-14.8.2011…ak knal nan dea mlalui kwn baik ak,Saidatul Nazieha…dr situ ak knal dea..tp,langit tak slalu nyer terang…Kirin daa tipu ak,dan ak tpkse lepaskan dye…wlaupun ak sayang dea,tapi hati ak sakit sangat…time ak kapel nan seri,dea dtg balik kat ak..dea kate nak ak balik..tp,sorry to say coz ak daa ada pengganti..ak harap dea akan dpt perempuan yang lebih sempurna dari ak…ak sekarang bole anggap dea hanya sebagai kawan sahaja…seri daa berjaya mencuri hati ak,walaupun time tu ak still lagy sedih nan apa kirin daa buat kat ak..ak redha mungkin ak tak ada jodoh nan dea…seri,ak tahu dea tak pandai ambil hati ak,tp ak tahu dea akan sedaya upaya ambil hati ak…spnjang ak kapel nan dea,ak happy sangat…dan akhirnya ak boleh lupakan kisah silam ak nan kirin…ak tak benarkan sesiapa pun amik seri dari ak..seri milik ak sowng jew…ak harap kowng dpt belajar sama-2 dan dapat result yang gempak….i love u one,i love two,I love u more forever…..